Zostań Mikołajem(1)

Szanowni państwo!

Pragniemy Państwa zaprosić do udziału w projekcie

Zostań Mikołajem!

polegającym na wcieleniu się w rolę św. Mikołaja
dla jednego konkretnego dziecka z rodziny zastępczej

lub rodzinnego domu dziecka.

Nasze stowarzyszenie Nowy Dom działa od 2008 roku i zrzesza 25 rodzin, w których jest łącznie ok. 100 dzieci. Wszyscy mieszkamy na terenie woj. Podkarpackiego (powiaty: dębicki, jasielski, ropczycko-sędziszowski, leski, krośnieński i strzyżowski).

Misją naszego stowarzyszenia jest „…aby dzieci maiły dom…”, dlatego wspieramy rodziny zastępcze w ich codziennym funkcjonowaniu, przygotowujemy także kandydatów do pełnienia funkcji rodziny zastępczej
i propagujemy idę rodzicielstwa zastępczego.

Istnienie Nowego Domu oraz wszelkie nasze działania są odpowiedzią na wielką potrzebę niesienie wsparcia i pomocy dzieciom, które z różnych powodów nie mogą być w swoich rodzinach. Bardzo nam zależy, aby problemy tych dzieci stały się problemami społeczeństwa, żeby silni część swoich zasobów, możliwości poświęcili na rzecz tych słabszych, często niechcianych i spychanych na margines.

Projekty ZOSTAŃ MIKOŁAJEM jest zaproszeniem dla każdego, kto chciałby wykonać taki pierwszy krok.

Jak działa program:

1. Zainteresowany zgłasza chęć zostania Mikołajem najpóźniej do 5 grudnia 2015 r. wysyłając e-mail na adres: stowarzyszenienowydom@interia.pl (podają numer telefonu kontaktowego oraz adres poczty mailowej lub tradycyjnej).
  2. Ochotnik (Mikołaj) otrzymuje list do św. Mikołaja napisany przez dziecko.
  3. Mikołaj czyta list i przygotowuje prezent zgodny z prośbą w nim zawartą (maksymalna wartość prezentu do 100 zł)
  4. Mikołaj dostarcza prezent do Wskazanego przez nas punktu odbioru (Zawierzbie 36; 39 – 204 Żyraków)
  5. Przekazujemy dziecku prezent w imieniu Mikołaja na spotkaniu Mikołajkowym zorganizowanym przez nasze Stowarzyszenie w grudniu br.

Zapraszamy, Zostań Mikołajem!

Kontakt: Magdalena Koczaj – Kizior, Tel. 509 181 369, magdakoczaj@interia.plZostań Mikołajem(1)