Zaproszenie na
zimowisko w Bieszczadach przygotowane dla
wychowanków rodzinnych form pieczy zastępcze

Termin: Wyjazd planowany jest w okresie od 13 do 19 stycznia 2020r. /6 noclegów – 7 dni – zaczynamy obiadem w poniedziałek – zbiórka od godz. 12.30 do 13.30, a kończymy śniadaniem w niedzielę – dzieci należy odebrać z ośrodka do godz. 12.00/. Zimowisko adresowane jest do około 20 dzieci z rodzinnych form pieczy zastępczej w wieku 7 – 18 lat.

Miejscem wyjazdu jest Polńczyk – Dom Gościnny „EWA” /www.ewabieszczady.pl, tel. 665 539 371/, Ul. Wiejska 10; 38-610 Polańczyk

Cena: 900 zł /słownie: dziewięćset zł 00/100/

UWAGA: Cena nie zawiera kosztów dojazdu – Opiekunowie muszą zapewnić dowóz i odbiór dzieci we własnym zakresie!!!

W ramach wykupionych atrakcji dla uczestników zaplanowano, m.in.:

BIAŁY PATROL – na nartach biegowych przecierać będziemy leśne ścieżki.
ŚNIEŻNE SAFARI NA SKUTERACH -zabierzemy Cię na niezapomnianą, pełną przygód przejażdżkę skuterem po bieszczadzkich bezdrożach.
MISJA WOLF– samochodami terenowymi, uzbrojeni w GPS wyruszymy w teren. Celem misji jest odnalezienie śladów opuszczonej wioski i dawnych mieszkańców dzikiej doliny.
RAKIETY ŚNIEŻNE – dzięki nim dotrzemy do celu wyprawy oraz powrócimy do bazy.
SELEKCJA
– przed nami trudne zadanie – zimowy tor przeszkód – do wykonania będą liczne zadania sprawdzające kondycję, siłę i spryt. Będziemy pokonywać przeszkody, zjeżdżać na linie z budynku, strzelać z replik karabinów (broń ASG) a wszystko to pod okiem prawdziwych komandosów.
WIECZÓR LEGEND I OPOWIEŚCI BIESZCZADZKICH– spotkamy się wieczorem przy wielkim ognisku. Podczas wspólnego smażenia kiełbasek bliżej poznacie ciekawą historię i legendy bieszczadzkie, których nikt inny Wam nie opowie.
ŚCIANA LODOWA – zajęcia na sztucznej ścianie wspinaczkowej.
DYSKOTEKA – FLUO PARTY – W rytmie największych przebojów, prowadzonych przez DJ zabawimy się podczas wieczornej imprezy z laserami i malowaniem świecących tatuaży.
KULIG– kulig konnym zaprzęgiem w dzikiej i pięknej Dolinie Rabskiego Potoku.
SPA REGENERACJA (2 x po 2 godziny) – regeneracja sił w strefie SPA naszego ośrodka. Do dyspozycji Kryty basen z atrakcjami wodnymi, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaż i solarium.
Opieka wykwalifikowanej kadry – Pedagog/psycholog i zajęcia z elementami TUS I TZA.

W zależności od warunków pogodowych oraz wieku i poziomu sprawności uczestników w/w pakiet może być modyfikowany na rzecz innych zamiennych atrakcji.

Informacje dotyczące zgłoszeń uczestników:

O udziale w wyjeździe decyduje kolejność zgłoszeń. Zapisy odbędą się mailowo /email: magdakoczaj@interia.pl) lub telefonicznie 509 181 369 – potwierdzeniem zapisu jest wpłata bezzwrotnej zaliczki w wysokości 400 zł do dnia 20.12.2019r. Na konto Stowarzyszenia Nowy Dom nr PBS O/Dębica Nr rachunku: 54 8642 1139 2013 3914 7705 0001

SAMSUNG CAMERA PICTURES