Termin: Wyjazd planowany jest w okresie 11 lutego do 17 lutego 2019r. /6 noclegów – 7 dni – zaczynamy obiadem w poniedziałek – zbiórka od godz. 12.30 do 13.30, a kończymy śniadaniem w niedzielę – dzieci należy odebrać z ośrodka do godz. 12.00/. Obóz organizowany jest dla 15 dzieci z rodzinnych form pieczy zastępczej w wieku 7 – 18 lat.

Miejscem wyjazdu jest Polńczyk – Dom Gościnny „EWA” /www.ewabieszczady.pl, tel. 665 539 371/, Ul. Wiejska 10; 38-610 Polańczyk

Cena: 710 zł /słownie: siedemset dziesięć zł 00/100/

UWAGA: Cena nie zawiera kosztów dojazdu – Opiekunowie muszą zapewnić dowóz i odbiór dzieci we własnym zakresie!!!

W ramach wykupionych atrakcji dla uczestników zaplanowano, m.in.:

BIAŁY PATROL – na nartach biegowych przecierać będziemy leśne ścieżki – wyruszymy niczym wojskowy patrol górski, trasą idealną do nauki i doskonalenia techniki biegania na nartach (wypożyczenie nart i butów w cenie obozu). PROJECT IGLOO– wyprawa, która nauczy was jak przetrwać w surowych, zimowych warunkach. Program zajęć obejmuje: zasady doboru ubioru w warunkach zimowych, pierwsza pomoc, budowa igloo lub jamy śnieżnej pozyskiwanie wody, rozpalanie ogniska, przygotowanie obozowiska w warunkach zimowych ŚNIEŻNE SAFARI NA SKUTERACH -zabierzemy Cię na niezapomnianą, pełną przygód przejażdżkę skuterem po bieszczadzkich bezdrożach. KRAV MAGA – pokaz sztuk walki oficjalnie używanej przez Izraelskie Siły Obronne połączony z kursem samoobrony. MISJA WOLF– samochodami terenowymi, uzbrojeni w GPS wyruszymy w teren. Celem misji jest odnalezienie śladów opuszczonej wioski i dawnych mieszkańców dzikiej doliny. Poznamy zasady poruszania się i przetrwania w trudnych, zimowych warunkach. Podczas misji nauczymy się tropić leśne zwierzęta. Po wyjściu z samochodów ubierzemy RAKIETY ŚNIEŻNE – dzięki nim dotrzemy do celu wyprawy oraz powrócimy do bazy. SELEKCJA – przed nami trudne zadanie – zimowy tor przeszkód – do wykonania będą liczne zadania sprawdzające kondycję, siłę i spryt. Będziemy pokonywać przeszkody, zjeżdżać na linie z budynku, strzelać z replik karabinów (broń ASG) a wszystko to pod okiem prawdziwych komandosów. WIECZÓR LEGEND I OPOWIEŚCI BIESZCZADZKICH– spotkamy się wieczorem przy wielkim ognisku. Podczas wspólnego smażenia kiełbasek bliżej poznacie ciekawą historię i legendy bieszczadzkie, których nikt inny Wam nie opowie. ŚCIANA LODOWA – zajęcia na sztucznej ścianie wspinaczkowej – podczas tych zajęć przełamiemy barierę strachu i wytrzymałości, poczujemy się jak prawdziwi zdobywcy ośmiotysięczników. DYSKOTEKA -FLUO PARTY – W rytmie największych przebojów, prowadzonych przez DJ zabawimy się podczas wieczornej imprezy z laserami i malowaniem świecących tatuaży. SPA REGENERACJA (2 x po 2 godziny) – regeneracja sił w strefie SPA naszego ośrodka. Do dyspozycji Kryty basen z atrakcjami wodnymi, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaż i solarium.

W zależności od warunków pogodowych oraz wieku i poziomu sprawności uczestników w/w pakiet może być modyfikowany na rzecz innych zamiennych atrakcji.
Informacje dotyczące zgłoszeń uczestników:

Zapisy uczestników będą trwały maxymalnie do 10 stycznia 2019r. mailowo /email: magdakoczaj@interia.pl lub telefonicznie 509 181 369/ – potwierdzeniem zapisu jest wpłata bezzwrotnej zaliczki w wysokości 400 zł do dnia 10.01.2019r. Na konto Stowarzyszenia Nowy Dom nr PBS O/Dębica Nr rachunku: 54 8642 1139 2013 3914 7705 0001

SAMSUNG CAMERA PICTURES