logo FIO

Stowarzyszenie Nowy Dom w Nagawczynie informuje, że z dniem 15 grudnia br zakończyliśmy realizację projektu „Moje kompetencje – Mój atut” – wyrównywanie szans edukacyjnych dla dzieci z rodzin zastępczych dofinansowanego w ramach ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

Projekt cieszył się dużym zainteresowaniem i pozytywnymi opiniami wychowanków i opiekunów biorących w nim udział. Zamierzamy aplikować o nowe środki na ten cel w ramach konkursu ofert FIO 2013r.

Zakończenie projektu świętowaliśmy wraz z uczestnikami w dniu 08.12.2012r. /w Parku Wodnym w Krakowie. W ramach środków projektowych sfinansowany został
3 godzinny pobyt 30 dzieci i 5 opiekunów w Aqaparku. Wszyscy świetnie się bawiliśmy!!! Zdjęcia z wyjazdu znajdziesz tutaj.

Ponadto w dniu 15.12.2012r. w kinie Śnieżka w Dębicy zorganizowaliśmy Mikołajki dla uczestników i ich rodzin /rodzeństwa i opiekunów/, podczas których uczestnicy otrzymali prezenty mikołajowe i mogli obejrzeć seans animowany dla dużych i małych pt. „Renifer Niko ratuje brata”. Spotkanie było pozytywnie odebrane i cieszyło się dużym zainteresowaniem /uczestniczyło w nim około 80 osób/. Zdęcia tutaj.

Wszystkim uczestnikom projektu, ich rodzinom życzy zdrowych spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia. Wyrażamy nadzieję, ze uda nam się podobnym wsparciem objąć Was także w nadchodzącym Nowym Roku.

Dziękujemy także Departamentowi Pożytku Publicznemu FIO za otrzymane dofinansowanie!

Magdalena Koczaj – Kizior.