W czerwcu 2009r. nasze Stowarzyszenie zorganizowało 3 dniowy wyjazd integracyjny do Krynicy. Wycieczka była organizowana w ramach akcji obchodów Dnia Rodzicielstwa Zastępczego „Świętujmy Razem” współfinansowanego przez fundację Ernst & Young.

W wycieczce wzięło udział 10 rodzin zastępczych, w tym  26 dzieci oraz 1 wolontariusz.  Plan wycieczki oraz wybrane atrakcje turystyczne dostosowywaliśmy na miejscu do warunków pogodowych i średniej wieku dzieci biorących w niej udział /ok. 7 lat/. W pierwszy dzień wyjazdu, po zakwaterowaniu uczestników w Domu Wczasowym Leśna Polana w Krynicy, wybraliśmy się na wspólne zwiedzanie Krynicy /wyjazd i zjazd kolejką na Górę Parkową, muzeum Nikofora, degustacja wód mineralnych w pijalni wód, spacer po Krynicy/. W pozostałe dwa dni za pomocą biura turystycznego „Jaworzyna” zorganizowaliśmy dwie wycieczki autokarowe, w ramach których, zwiedziliśmy m.in.: Beskid Niski – cerkiew w Kwiatoniu, stadninę koni huculskich w Regietowie, obiekty pszczelarskie w miejscowości Kamianna, Beskid Sądecki – Rytro – park linowy Ablandia.