W tym roku postawiliśmy na integrację rodzin i ich podopiecznych, przyłączając się do wspólnego  świętowania rodzin z całego Podkarpacia zrzeszonych w Podkarpackim Stowarzyszeniu Rodzicielstwa Zastępczego „Wielkie Serce” w Łężanach i w naszym Stowarzyszeniu.  Obchody trwały dwa dni 31.05 – 01.06.2014r. i uczestniczyło w nich łącznie  ok. 50 rodzin zastępczych i adopcyjnych, w których opiekę znajduje ok. 200 dzieci.

Dla uczestników zarówno tych dużych jak i małych  czekało  mnóstwo atrakcji: występ artystyczny dzieci z rodzin zastępczych, konkursy i zabawy z nagrodami, rywalizacje sportowe, wspólne robienie wiatraczków symbolizujących rodzicielstwo zastępcze, losowanie nagród, konkursy kulinarne prowadzone przez panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Łężanach, pokazy strażackie, dmuchaniec, trampolina, rodeo, przejażdżki konne, lody, grillowanie  i wiele innych.  Dla rodzin z powiatu dębickiego, które przyjechały wynajętym autokarem na zakończenie przygotowano dodatkową atrakcję w postaci zwiedzania Grodu w Karpackiej Troi k. Jasła.
Wszyscy wróciliśmy szczęśliwi, zadowoleni z nowymi znajomościami. Było naprawdę rodzinnie i radośnie.

Nasze przedsięwzięcie nie doszłoby jednak zapewne do skutku, gdyby nie otrzymane dofinansowanie  ze Starostwa Powiatowego w Dębicy oraz Fundacji Ernst&Young  w Warszawie, czy sponsorów.

Dzięki środkom z Fundacji z E&Y przygotowaliśmy także i wydrukowaliśmy plakaty i ulotki promujące rodzicielstwo zastępcze, które przyczynią się do pozyskiwania kandydatów na rodziców zastępczych także, po zakończeniu obchodów.SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES plakat snd

Zostały one objęte patronatem honorowym Wojewody Podkarpackiego /przedstawiciel Wojewody zaszczycił nas też swoją obecnością/ i  włączona do Międzynarodowych Obchody Międzynarodowego Dnia Rodzin 2014r. patronowane przez Parę Prezydencką oraz podkarpackich mediów w tym Wiadomości Dębickich. Wszystkich, którzy nas wsparli w imieniu własnym i rodzin biorących udział w Obchodach serdecznie dziękujemy!