W tym roku rodziny zrzeszone w naszym Stowarzyszeniu oraz Stowarzyszeniu Wielkie Serce przez weekend mogły odpocząć, porozmawiać i spędzić dobrze czas w Ośrodku Caritas w Kotanii k. Krępnej, gdzie zarówno na dorosłych jak i przede wszystkim dzieci czekała moc atrakcji (dmuchana zjeżdżalnia, ścianka wspinaczkowa, strefa malucha, foto budka, animatorzy zabaw, pokaz strażaków, przejażdżki konne, grill z kiełbaskami, warsztaty kulinarne prowadzone przez Koło Gospodyń Wiejskich w Łężanach, zajęcia sportowe, i wiele wiele innych).

W wieczornej debacie opiekunowie podzielili się też swoimi spostrzeżeniami i pomysłami jak zachęcić innych do zostania rodziną zastępczą, co zostanie wpisane w tworzony w ramach projektu dofinansowanego EY program pozyskiwania kandydatów „Rodzic na zastępstwo poszukiwany”.

Niemiernie miłym akcentem było uhonorowanie Prezes Stowarzyszenia statuetką Wielkiego Serca w ramach podziękowania od rodzin za realizowane projekty i pomoc na rzecz rodzicielstwa zastępczego – chce się działać dalej takie „dziękuje” słyszane tak rzadko na co dzień bardzo uskrzydla!

Za wszystko dziękujemy, kto nie był niech żałuje!

SAMSUNG CAMERA PICTURES