Zapraszamy na

szkolenie dla opiekunów zastępczych z zakresu rozwoju osobistego i umiejętności interpersonalnych, pomocnych w wychowaniu opiece i przygotowaniu do usamodzielniania wychowanków

Tematyka szkolenia:

1. Rozwój osobisty i doskonalenie umiejętności interpersonalnych przy pomocy: Modelu Wewnętrznego Zespołu, osiągnięcie wewnętrznej spójności, jako podstawa dobrej komunikacji.

1. Praca nad własnymi zasobami i ograniczeniami, przez dostrzeganie, nazywanie i rozwiązywanie wewnętrznych konfliktów.
  2. Poznanie narzędzi analizy komunikacji: kwadrat wypowiedzi, kontekst systemowy.
  3. Omówienie stylów zachowań z uwzględnieniem obrazu zewnętrznego, tła psychicznego, kontekstu systemowego, oraz zakreśleniem kierunków rozwoju.

Osoba prowadząca: psycholog, albertyn.

Termin: 6 – 7 maja 2017r. /sobota od godz. 9.30 do niedziela do godz. 16 ej/

Miejsce: Hotel Nowy Dwór Wellness & Spa w Świlczy koło Rzeszowa http://www.hotelnowydwor.pl/to trzygwiazdkowa, ekskluzywna placówka. Hotel ulokowany jest w Świlczy pod Rzeszowem, przy trasie międzynarodowej E40 (w pobliżu drogi ekspresowej S19 i autostrady A4).

Koszt: 50 zł od osoby

Cena nie zawiera kosztów dojazdu

Pozostałe koszty pobytu: ( nocleg w komfortowych 2 – osobowych pokojach), wyżywienie (sobota dwudaniowy obiad, ciepła kolacja, niedziela śniadanie serwowane w formie bufetu szwedzkiego, dwudaniowy obiad), bezpłatne miejsce parkingowe, nielimitowane korzystanie ze strefy Wellness (basen, kompleks saun, grota solna, śnieżna, sala fitness oraz jacuzzi), koszty szkolenia – zostaną dofinansowane z dotacji MPRiPS w ramach dotacji z FIO otrzymanej na realizację projektu „Dory start = Bezpieczne lądowanie” oraz środków własnych Stowarzyszenia.

Liczba miejsc ograniczona, pierwszeństwo mają rodziny zastępcze zawodowe /tylko z trenu woj. podkarpackiego/!

Serdecznie zapraszamy!

Zapisy i dodatkowe informacje:

e-mail: magdakoczaj@interia.pl