W dniu 16 stycznia 2016r. o godz. 15.00 w Hali MOSiR przy ul. Bursaki w Krośnie rodziny zrzeszone w Stowarzyszeniu Nowy Dom uczestniczyły w Balu Noworocznym.

W tym roku hala sportowa zmieniła się  w salę koncertową. Mogliśmy uczestniczyć w wyprawie przez różne style muzyczne – od muzyki etnicznej, przez klasyczna aż po rozrywkową. Przybyli liczni muzycy, tancerze i mistrzowie baletu. Można było poznać podstawowe kroki tańców z różnych stron świata i spróbować gry na didgeridoo…opiekunów zainteresowały szczególnie zajęcia dot. choreoterapii i eurytmii, czyli wykorzystywanej w pedagogice sztuki poruszania się przy muzyce.

Atrakcje, animacje, kąciki tematyczne zostały przez organizatorów tak przygotowane, ze każdy z nas zarówno opiekunów zastępczych jak i naszych dzieci mógł znaleźć coś dla siebie.

Uczestnicy balu przygotowali  instrumenty muzyczne wykonane z dowolnych materiałów (najlepiej bębenek, grzechotka, tamburyn, instrumenty szarpane – np. gitara), na których wszyscy zagraliśmy wspólny koncert przed Mikołajem oraz  ilustrację do wybranego utworu muzyki klasycznej.

Nasza organizacja otrzymała też Mikołajkowy prezent od Grupy Nowy Styl – czek o wartości 9100 zł /na zakup sprzętów RTV, AGD rodzin członkowskich/  oraz 3 blendery, odkurzacz, gofrownicę i wieżę stereo.

Za zaproszenie na Bal, przygotowane dla nas wspaniałe atrakcje oraz wspaniałe prezentyDSC_0292 DSC_0294 DSC_0299 DSC_0312 DSC_0314 DSC_0318 DSC_0319 DSC_0333 DSC_0338 od Mikołaja dla naszych rodzin serdecznie dziękujemy Zarządowi Grupy Nowy Styl!